MENIU

Alertă coronavirus! O a două tulpină, mult mai contagioasă, depistată în Marea Britanie. De unde ar proveni

Alertă coronavirus! O a două tulpină, mult mai contagioasă, depistată în Marea Britanie

Două cazuri de infectare cu o altă nouă variantă de coronavirus a fost depistată de medicii din Regatul Unit. Cei doi pacienți au revenit recent în țară din Africa de Sud. Această nouă tulpină reprezintă o îngrijorare reală pentru că este mai contagioasă, a avertizat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

În acest context, autoritățile britanice au anunțat că cei care au călătorit recent în Africa de Sud sau au avut contacte apropiate cu aceștia trebuie să intre în carantină. 

Despre această nouă tulpină a vorbit, săptămâna trecută, și Departamentul de Sănătate al Africii de Sud, care a anunțat identificarea unei mutații genetice a virusului care ar putea fi responsabilă pentru creșterea bruscă a numărului de infectări de acolo.
”Am convocat această informare publică pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 - denumită în prezent varianta 501.V2 - a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud. Dovezile care au fost strânse, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă”, a scris atunci, pe Twitter, ministrul Sănătății, Zweli Mkhize, citat de hotnews. 

Recent, autoritățile britanice au anunțat descoperirea unei alte tulpini a Sars-Cov-2, care a dus la impunerea carantinei în unele zone din țară și la suspendarea legăturilor între zeci de state, inclusiv România, și Regatul Unit. 

Miercuri, ministrul britanic al Sănătății a anunțat extinderea izolării și în alte regiuni. Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu un bilanț care depășește 2,1 milioane de infectări și 69.050 de decese.