MENIU

ALERTĂ. Carne cu listeria, retrasă dintr-un cunoscut hipermarket

ALERTĂ. Carne cu listeria, retrasă dintr-un cunoscut hipermarket

Lanţul de hipermarketuri Auchan a retras de la comercializare în Franţa mai multe loturi cu jambon comercializat sub marcă proprie, după ce la un control microbiologic a fost depistată bacteria listeria, care poate fi mortală. Auchan face anunţul chiar pe site-ul sau.

Pachetele au fost retrase din raioane, dar unele au fost vândute. Auchan le cere persoanelor care mai au produse din lotul respectiv să nu le consume, să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul de unde le-au cumpărat, unde vor primi plata ramburs.

Semne ale listeriozei

Din nefericire, unele persoane nu au nici un fel de simptome, în timp ce altele au febra sau alte simptome caracteristice unei răceli precum frisoane, dureri de cap, de spate sau simptome gastrointestinale. Foarte rar, infecţia poate atacă direct sistemul nervos central, ceea ce înseamnă simptome precum dureri severe de cap, gât înţepenit, stări de confuzie, ameţeli sau chiar convulsii.

Persoanele care au consumat produsul menţionat şi prezintă astfel de simptome sunt rugate să meargă la medicul de familie şi să anunţe că au ingerat jambonul respectiv.

Femeile însărcinate trebuie să fie deosebit de atente la aceste simptome, precum şi persoanele cu imunitate scăzută şi persoanele în vârstă, subliniază Auchan. Infectarea în sarcina poate duce la avort, naştere prematură sau infecţie, dar, depistată la timp, poate fi tratată cu antibiotice la recomandarea medicului.

Perioada de incubaţie în cazul listeriozei poate dura până la opt săptămâni.

Mai multe articole despre:
hipermarket Auchan Carne cu listeria jambon