MENIU

Alertă alimentară: Napolitane cu Salmonella, retrase de la vânzare dintr-unul din cele mai mari magazine din România

Sursa foto: Pixabay

Este alertă alimentară din cauza napolitanelor. A fost descoperită Salmonella în produse comercializate de Lidl, iar magazinul le cere clienților să nu consume și să returneze aceste dulciuri. 

Vizate sunt toate loturile. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale. Clienții pot returna produsul indiferent de termenul de valabilitate în orice magazin al lanțului respectiv, iar contravaloarea va fi restituită, fără să fie nevoie de bonul fiscal. 

„Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). 
 
Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. 
 
Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“. 
 
Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri.
 
Produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“ a fost distribuit în toată rețeaua de magazine Lidl”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Ce este Salmonella?

Infecția cu Salmonella (salmoneloza) este bacteria implicată în etiologia celor mai frecvente boli diareice din lume.

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) estimează că bacteriile Salmonella provoacă aproximativ 1,35 milioane de infecții, 26.500 de spitalizări și 420 de decese în Statele Unite în fiecare an. Hrana este sursa pentru cele mai multe dintre aceste boli.

Salmonella este o bacterie ce traiește în mod obișnuit în intestinele animalelor și ajunge să contamineze diversele alimente sau apă, devenind în acest fel patogenă pentru om.

Cât de comună este Salmonella?

Infecțiile cu Salmonella sunt foarte frecvente. Zeci de milioane de cazuri sunt raportate în întreaga lume în fiecare an.

Citește continuarea pe realitateamedicală.net.

Mai multe articole despre:
napolitane retrase salmonella