MENIU

Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin, le cere rușilor să iasă în stradă împotriva războiului din Ucraina

Aleksei Navalnîi transmite poporului rus să iasă în fiecare zi în stradă să protesteze împotriva războiului dus de Vladimir Putin în Ucraina. Liderul opoziției ruse, cel mai important opozant al lui Putin este în închisoare, de un an de zile, după tentativa nereușită de otrăvire a sa.  de unde lansează mesaje pentru pace

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a postat o serie de mesaje pe rețelele de socializare pentru a cere demonstrații zilnice în toată Rusia.

Acesta îndeamnă la mitinguri împotriva războiului în fiecare zi de la ora 19.00 și în weekend de la ora 14.00. „În piețele principale ale orașelor voastre, oriunde v-ați afla”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi - Kia Iarmîş.

Chiar din prima zi de război, joi, 24 februarie, în mai multe orașe din Rusia au început proteste, iar în Sankt Petrsburg, orașul natal al lui Putin, oamenii se strâng în fiecare seară pentru a striga „Nu războiului!”. În cele 7 zile, peste 6.000 de ruși au fost reținuți de poliție în urma manifestațiilor.

"Noi, Rusia, vrem să fim o națiune a păcii. Din păcate, puțini oameni ne-ar numi așa acum. Rușii ar trebui, cel puțin , să nu devină o națiune de oameni tăcuți și înspăimântați”, care „se prefac că nu observă războiul”, a transmis Navalnii din închisoarea de maximă securitate de la est de Moscova, unde este închis din ianuarie 2021.

„Este al treilea deceniu al secolului 21 și urmărim știri despre oameni care ard și casele lor sunt bombardate. Ne uităm la televizor la amenințări reale cu începerea unui război nuclear”, mai spune Navalnîi.