MENIU

Alegeri prezidenţiale în Franţa. Rezultatele ultimului sondaj: Macron - 62%, Le Pen - 38%

Alegeri prezidenţiale în Franţa. Rezultatele ultimului sondaj

Emmanuel Macron este marele favorit al alegerile prezidenţiale de duminică, din Franţa, potrivit ultimului sondaj de opinie. Acesta arată că fostul ministru al Economiei are un avantaj de 24 de procente în faţa rivalei Marine Le Pen. Realitatea TV va transmite, duminică, în direct din Paris, din oră în oră, desfăşurarea scrutinului. 

Sondajul de opinie arată că reprezentantul formaţiunii En Marche, Emmanuel Macron, va obţine 62% dintre voturile celor care se vor prezenta la urne duminică. Rivala sa, candidata de extremă dreapta, Marine Le Pen, este creditată cu doar 38% din sufragii. 

Lipsa ei de popularitate s-a văzut în oraşul Reims, acolo unde Le Pen a vizitat o catedrală, dar a fost întâmpinată de o mulţime furioasă la ieşire. 

La Paris militanţii Greenpeace au afişat un banner imens împotriva candidatei de extremă dreapta. Mesajul a fost atârnat chiar de Turneul Eiffel. 

Sigur de victoria sa, Emmanuel Macron a participat la o emisiune de radio şi a anunţat că ştie deja numele premierului. 

O altă cercetare arată că 25% dintre francezii cu drept de vot nu se vor prezenta duminică la urne. Mulţi dintre ei fac parte din electoratul de stânga şi sunt dezamăgiţi de faptul că Jean-Luc Melenchon, candidatul lor, nu a avansat în turul doi al alegerilor. 

Între timp, autorităţile au anunţat că sâmbătă şi duminică este total interzisă orice fel de campanie electorală. Chiar şi cetăţenii care postează pe Twitter sau Facebook şi îndeamnă la vot cu unul sau cu altul dintre candidaţi riscă o amendă de până la 3.750 de euro. 

MACRON LEAKS. Scurgere masivă de documente despre Macron și campania sa, în pragul alegerilor

 
Mai multe articole despre:
alegeri Franţa vot alegeri Franţa