MENIU

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Cum votează românii din Olanda: COZI URIAŞE la HAGA

<p><strong>ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Cozi uriaşe la Haga</strong></p>
<p><strong>ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA.</strong></p>
<p><strong>ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA.</strong></p>

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA.  Aglomeraţie mare la secţiile de votare deschise în afara României. Românii din Haga s-au prezentat în număr mare la vota, după cum o arată şi fotografiile trimise de cititorul Realitatea.net, Mihai.  

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Coada formată de românii care aşteptau să voteze la Haga era, duminică la ora amiezii, de peste 50 de metri. Cititorul Realitatea.net Mihai ne-a trimis fotografiile, alături de mesajul "Coada se intinde pe mai mult de 50 de metri inafara sectiei de votare. Timp de asteptare pentru a vota aproximativ 45 de minute."

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Dacă aţi fost martorul unui eveniment inedit care poate deveni o ştire, ne puteţi trimite imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe portalul Realitatea.net, la rubrica martor ocular.

OFICIAL: CÂȚI ROMÂNI AU DREPT DE VOT

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA.  În primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 2 noiembrie, au drept de vot 18.296.567 de cetățeni români, iar la cel de-al doilea, pe 16 noiembrie, 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Campania electorală a debutat pe 3 octombrie, iar în cursa pentru fotoliul prezidențial au intrat 14 candidați — Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianța Creștin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mișcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului — Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianța Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariței (Prodemo) și Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). De asemenea, vizează funcția de șef al statului și patru independenți — Teodor Meleșcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei și Gheorghe Funar.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 REZULTATE DIASPORA. Președintele țării se alege prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidați nu a întrunit majoritatea, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii doi stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea președintelui României, scrie Agerpres.