MENIU

ALEGERI LOCALE 2020. ACTELE de care ai nevoie la votul de duminică, 27 septembrie. Ce se întâmplă dacă sunt EXPIRATE

ALEGERI LOCALE 2020. Actele de care ai nevoie la votul de duminică, 27 septembrie Foto: Inquam Photos/George Călin

ALEGERI LOCALE 2020. Duminică, 27 septembrie, pot vota toți românii care au împlinit 18 ani, care au acest drept, în baza actului de identitate. Cetățenii pot vota la secțiile de vot la care sunt arondați. DOCUMENTELE de care ai nevoie pentru a vota la alegerile locale 2020.

 

ALEGERI LOCALE 2020. „Cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării”, potrivit Hotărârii Biroului Electoral Central (BEC) nr. 81 din 7 septembrie 2020.

Potrivit Legii 115/ 2015, prin act de identitate se înțelege:

- cartea de identitate
- cartea electronică de identitate
- cartea de identitate provizorie
- buletinul de identitate
- pașaportul diplomatic
- pașaportul diplomatic electronic
- pașaportul de serviciu
- pașaportul de serviciu electronic
- în cazul elevilor din școlile militare - carnetul de serviciu militar. 

La alegerile locale 2020 pot vota cei care au actul de identitate valabil în ziua votului.

Cum se procedează în cazul actului de identitate EXPIRAT

ALEGERI LOCALE 2020. Dacă documentul a expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie, alegătorul poate vota în baza lui pe data de 27 septembrie 2020, potrivit Hotărârii Biroului Electoral Central (BEC) nr. 81 din 7 septembrie 2020. 

„Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie -27 septembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, potrivit BEC.