MENIU

Aleargă pentru inima ta! Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4

29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii și reprezintă o ocazie importantă de a aduce în atenție importanța sănătății cardiovasculare și de a promova măsurile de prevenire a bolilor de inimă.

În cadrul campaniei "Totul pentru inima ta!", vă invităm să alergați! Să alergați pentru sănătatea dumneavoastră, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4!  Pe 30 Septembrie 2023 se va desfășura un cros special pentru toți cei dornici să alerge și să-și demonstreze susținerea pentru sănătatea inimii.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, Fundaţia Română a Inimii (FRI), în parteneriat cu Fundația Împreună Pentru Educație și Sănătate (FIES) și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), organizează în data de 30 Septembrie 2023, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei, un cros special pentru toți cei dornici să alerge și să-și demonstreze susținerea pentru sănătatea inimii.

Evenimentul marchează faptul că membrii comunității Sectorului 4 se implică activ în promovarea sănătății cardiovasculare, dar și în conștientizarea asupra prevenirii bolilor de inimă.

Programul zilei de 30 septembrie va cuprinde o varietate de activități interactive și informative, menite să atragă atenția asupra acestei probleme vitale de sănătate publică.

Printre principalele activități propuse se numără:

  1. Workshopuri Educaționale: Participanții vor avea oportunitatea de a învăța tehnicile de resuscitare de bază și alte informații vitale despre cum să acționeze în situații de urgență care implică probleme cardiace.
  2. Sesiuni de Educație pentru un Stil de Viață Sănătos: Experți în domeniul sănătății vor oferi sfaturi și informații practice despre cum să trăim mai sănătos prin alegeri alimentare și activități fizice adecvate.
  3. Screening pentru Tensiune Arterială și Factori de Risc Cardiovasculari: Echipa medicală va oferi servicii de screening pentru a evalua tensiunea arterială și pentru a identifica factorii de risc cardiovascular, ajutând astfel participanții să înțeleagă mai bine propria lor sănătate cardiovasculară.
  4. Crosul Inimilor: Evenimentul include organizarea unui crosului ” inimilor”, pe categorii de vârstă, și va promova activitatea fizică și sănătatea inimii.

Sunt invitați toți cetățenii din Sectorul 4, București, și nu numai, să se alăture acestor evenimente pentru a face un pas către o inimă mai sănătoasă.

Iată detalii despre cros și modalitatea de înscriere:

Locație – Parcul Lumea Copiilor- Bd Tineretului, Sector 4 București

Categorii și Trasee:

1          Copii cu părinți (5 - 14 ani):

  • Ora de Start: 10:00
  • Traseu: 3 ture de pistă (aproximativ 1200 de metri)
  • Brățara: Verde

2          Tineri peste 15 ani și Adulți:

  • Ora de Start: 10:30
  • Traseu: 3 ture mari (aproximativ 3 kilometri)
  • Brățara: Galbenă

3          Pacienți cardiovasculari (cu boală cardiovasculară cunoscută):

  • Ora de Start: 11:00
  • Traseu: 1 tur de pistă (aproximativ 400 de metri)
  • Brățara: Roșie

Înscrieri:

Pentru a vă înscrie la Crosul "Totul pentru inima ta!", puteți alege una dintre cele două modalități:

  1. Înscriere Online: Vă puteți înscrie online până pe data de 27 septembrie 2023, completând formularul de înscriere online - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXryKiUxParOFgi2hs-hNv8bV7-jxgVs3uZI-M505R6WEAyg/viewform
  2. Înscriere la Fața Locului: Dacă nu ați reușit să vă înscrieți online în avans, puteți face acest lucru în ziua evenimentului. Înscrierile la fața locului încep de la ora 08:30 și sunt deschise până la ora startului fiecărei categorii.

Participarea la Crosul "Totul pentru inima ta!" nu doar că vă oferă oportunitatea de a alerga pentru o cauză nobilă, ci și de a vă bucura de o dimineață plină de energie și de solidaritate. Alăturați-vă în această zi specială dedicată sănătății inimii și faceți încă un pas spre o viață mai sănătoasă!

Vă așteptăm cu brațele deschise pe 30 septembrie 2023 în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, care va fi aranjat cum se cuvine de către cei de la Totul Verde, pentru a celebra Ziua Mondială a Inimii împreună!

Evenimentele se vor desfașura in intervalul 10:00- 15:00. Participare la activități este gratuită.

Pentru mai multe informații despre eveniment și despre cum să vă înscrieți, puteți vizita website-ul Fundației Române a Inimii: https://www.romanianheart.ro/ .

 

 

 

Mai multe articole despre:
ziua mondiala a inimii