MENIU

ALARMANT: Infecție cu COVID-19 în cel puțin 41 de școli din Berlin, la doar două săptămâni de la reluarea cursurilor

Imagine de arhivă

Cel puțin 41 de școli din Berlin au raportat cazuri de infecție cu COVID-19 la doar două săptămâni de la reluarea cursurilor în cele 825 de școli din capitala germană, relatează The Guardian.

Informațiile furnizate de autoritățile germane, conform cărora sute de elevi și profesori au trebuit să intre în carantină, arată cât de puține se știu despre riscul de infectare în școli, în ciuda insistențelor oficialilor guvernamentali și a experților, inclusiv a celor din Marea Britanie, că redeschiderea școlilor este sigură dacă se iau măsurile de preacuție necesare.

Conforma autorităților berlineze, cazurile de coronavirus s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, inclusiv în cazul învățământului elementar, liceal și universitar.

Berlinul a fost unul din primele locuri în care s-au redeschis școlile după vacanța de vară. Elevii sunt obligați să poarte măști pe holuri, în timpul pauzelor și când intră în clasă, dar purtarea lor nu mai este obligatorie odată ce stau în bănci.

Există însă și voci care critică măsurile luate de autorități în Berlin pe motiv că acestea sunt prea relaxate și care susțin că atât profesorii, cât și elevii  ar trebui să poarte măști de protecție în timpul orelor.

Germania a ajuns, în prezent, la un total de 234.489 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 9.332 decese cauzate de pandemie, potrivit www.worldometers.info

 

 

Mai multe articole despre:
scoli germania coronavirus