MENIU

ALARMANT! Greşeala pe care o fac mulţi părinţi din România când le dau medicamente copiilor

Un studiu derulat de Societatea Naţională de Medicina Familiei arată că jumătate dintre părinţii români au dificultăţi în tratarea răcelii, gripei şi durerilor copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. Astfel, unii părinţii aleg să trateze durerea şi febra cu medicamente nepotrivite vârstei copiilor, informează Realitatea TV.

Potrivit studiului realizat de Societatea Naţională de Medicina Familiei, în cazul unei răceli sau gripe, 50% din părinţi găsesc uşor să aleagă medicamentele. 25% din părinţii intervievaţi au recunoscut că alegerea unui medicament adecvat vârstei îi pune in dificultate.

Sunt şi părinţi care aleg să le ofere copiilor în caz de răceală, gripă sau alte dureri, analgezice sau antipiretice pentru o categorie mai mică de vârstă. 20% din părinţi au recunoscut acest lucru. În acelaşi timp, 5 % din părinţi le oferă copiilor analgezice şi antipiretice pentru adulţi.

Studiul a fost realizat la comanda Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, pe un eşantion reprezentativ de 471 de părinţi cu copii între 7 şi 12 ai, din mediul urban, în perioada 11-18 iulie. Studiul are o marjă de eroare de plus, minus 3%.

CUM TRATEAZĂ PĂRINŢII DUREREA ŞI FEBRA (7-12 ANI)

50% - dintre părinţi găsesc uşor să aleagă medicamente
25% - dintre părinţi au dificultăţi pentru că nu cunosc medicamenete adecvate vârstei 7-12 ani
20% - dintre părinţi oferă analgezice sau antipiretice pentru o categorie mai mică de vârstă
5% - dintre părinţi aleg să le ofere copiilor analgezice sau antipiretice pentru adulţi