MENIU

Al treilea val de COVID în SUA, mai aprig decât primele două. Cel mai afectat stat de pandemie a ajuns la un nou RECORD

Al treilea val de COVID în SUA, mai aprig față de primele două. Cel mai afectat stat de pandemie a ajuns la un nou RECORD

Aflate pe prima poziție la nivel mondial în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, Statele Unite au devenit, totodată, și prima naţiune care a depăşit pragul de 10 milioane de infecţii cu noul coronavirus. Mai exact, vorbim despre un total de 10.288.480 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent, potrivit site-ului worldometers.info.

Nici la capitolul decese asociatei infectări cu virusul SARS-CoV-2 SUA nu stau mai bine. Din contră, țara a raportat un total de 243.768 de morți. Media zilnică de noi decese raportate în Statele Unite reprezintă unu din unsprezece decese înregistrate la nivel mondial în fiecare zi, conform unei analize Reuters, citate de Agerpres.

Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri în ultimele zece zile, cea mai mare rată de infectare de la momentul în care ţara a anunţat primul său caz de coronavirus nou, în statul Washington, în urmă cu 293 de zile.

Ţara a raportat sâmbătă un număr record de 131.420 de cazuri de COVID-19 şi peste 100.000 de infecţii zilnice - de cinci ori în ultimele şapte zile.

Media pe şapte zile de 105.600 de cazuri zilnice înregistrată în SUA - o creştere cu cel puţin 29% - este mai mare decât media combinată din India şi Franţa, două dintre cele mai afectate ţări din Asia şi Europa.

Mai multe articole despre:
sua decese sua coronavirus bilant