MENIU

Poliția din Grecia a arestat un al nouălea suspect pentru uciderea unui turist american

Poliţia greacă a arestat marţi un sârb în vârstă de 33 de ani în legătură cu uciderea unui tânăr turist american pe Insula Zakynthos (sud-vest) săptămâna trecută, ridicând la nouă numărul persoanelor reţinute în acest caz, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. 

Turistul în vârstă de 22 de ani a fost ucis în bătaie vineri dimineaţă în faţa unui bar din staţiunea Laganas în Zakynthos, cunoscută pentru viaţa de noapte zgomotoasă. 
     
Bărbatul arestat va compărea în faţa unui procuror spre sfârşitul acestei săptămâni. 
     
Şase sârbi, un grec şi un cetăţean britanic au fost arestaţi săptămâna trecută şi au fost acuzaţi de crimă. Ei ar fi trebuit să răspundă la acuzaţii marţi, dar audierea a fost amânată pentru sfârşitul acestei săptămâni. 
     
Incidentul a şocat Grecia, care se bazează foarte mult pe turism pentru a o ajuta să iasă din criza datoriei şi austerităţii şi este vizitată anual de aproximativ 25 de milioane de turişti. 
     
În ultimii ani, autorităţile au promis măsuri de combatere a criminalităţii în staţiunile de coastă, care au devenit celebre pentru violenţa sau indecenţa în rândul tinerilor aflaţi în vacanţă şi care consumă excesiv alcool. 
     
În 2008, un tânăr australian a intrat în moarte cerebrală după ce a fost bătut de angajaţii unui club de noapte pe Insula Mykonos. Un britanic în vârstă de 18 ani a fost omorât prin înjunghiere în Laganas în 2011.