MENIU

Al doilea om din Yahoo pleacă din firmă cu un BONUS GIGANTIC

De Castro a plecat după doar 15 luni de job

Directorul de Operatiuni al Yahoo, al doilea om din companie după Marissa Mayer, a plecat din firmă la doar un an şi trei luni dupa ce a fost recrutat de la Google. Henrique de Castro avea misiunea de a pune pe picioare vânzările de publicitate pe online, însă acestea nu au dat semne de revenire.

Henrique de Castro a demisionat saptamana aceasta, fara sa ofere vreun motiv. Al doilea om de la Yahoo va primi un bonus gigant de 20 milioane dolari în acţiuni, pe lângă pachetul salarial de 40 milioane dolari încasaţi pentru cele 15 luni de job, scrie Business Insider.

Plecarea lui de Castro compromite eforturile Yahoo de a-si restructura vanzarile si traficul de internet, in contextul unei rivalitati accentuate pe piata online.

Castro este unul dintre cei mai bogati directori executivi din Silicon Valley si ar urma sa primeasca un pachet de compensatii care ajunge la cateva milioane de dolari.

Potrivit informatiilor citate de Manager.ro, au existat unele tensiuni intre de Castro si Mayer, cea care l-a recrutat de la Google, la scurt timp dupa ce a ajuns la conducerea Yahoo.

Functia principala a lui Castro era de director executiv de vanzari al Yahoo si acesta a construit relatii excelente cu clientii-cheie din zona publicitatii. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
yahoo