MENIU

Încă un deces din cauza gripei, în România! Cazurile de gripă și de triplă infecție virală se înmulțesc: cine este cel mai recent pacient

Bebeluș - imagine cu notă sugestivă

Criza din sistemul medical ia amploare! Încă trei români au fost diagnosticați cu flurona, adică infecția cu gripă și COVID, iar, potrivit unor surse, medicii de la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală au diagnosticat un copil cu triplă infecție virală. Totul vine după ce și la Iași a fost raportat primul caz cu triplă infecție virală: COVID, gripă și virsul sincițial respirator. Medicii atrag atenția că în astfel de cazuri simptomele se agravează. În tot acest timp, spitalele sunt pline, deși vârful sezonului nu a fost atins. 

Medicii spun că este necesar să păstrăm toate normele de igienă pentru a preveni răspândirea virusului, și asta deoarece apar tot mai multe cazuri de îmbolnăvire. Vorbim în prezent despre primul caz cu triplă infecție raportată virală la un copil.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, micuțul a fost diagnosticat la Spitatul Victor Gomoiu din Capitală. Din informațiile existente, acesta a primit tratament acasă pentru că nu a avut o formă severă. 

Până în prezent, încă trei români au fost diagnosticați cu flurona, adică infecția cu virus gripal și SARS-CoV-2. Toți aceștia sunt la Sibiu. Doi dintre ei sunt internați în Secția de Boli Infecțioase, iar cel de-al treilea este internat la ATI. 

Cât privește numărul deceselor, la Sibiu s-a înregistrat un al șaptelea deces din cauza gripei. Vorbim despre un bărbat de 58 de ani, care avea o pneumonie generată de virusul gripal de tip A. Este virusul care provoacă cea mai severă formă de gripă.

Medicii spun că niciunul dintre acești pacienți nu era vaccinat împotriva virusului gripal.