MENIU

Ajutor nesperat pentru românul condamnat la moarte în Malaysia

Ajutor nesperat pentru românul condamnat la moarte în Malaysia

Cazul românului condamnat la moarte e pe cale să ajungă şi în birourile Vaticanului. La ochii şi urechile Papei Francisc. Cum? În urma unei iniţiative a românilor din Italia, care vor să strângă semnături pentru salvarea lui Ionuţ şi să i le ducă Sfântului Părinte, în speranţa că acesta se va ruga şi va interveni efectiv, pe linia diplomaţiei religioase, pentru ca tânărul Ionuţ Gologan să nu ajungă... la eşafod.

Avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului (SRDO), este unul dintre oamenii din România care au făcut multe demersuri pentru a atrage atenţia asupra cazului Ionuţ Gologan atât pe plan intern, cât şi internaţional, potrivit ziarulring.ro. De altfel, concret, avocatul Sarchizian vrea să ajungă şi în Malaysia pentru a-l vizita pe tânărul nefericit la închisoare, dar şi pentru a-i acorda sprijin juridic în cadrul procesului. Avocatul Sarchizian ne-a vorbit, ieri, despre un interesant telefon primit din străinătate la sfârşitul săptămânii trecute: "M-a contactat telefonic un domn din Italia, acelaşi care, de curând, l-a interpelat, la Roma, pe preşedintele Iohannis şi l-a întrebat ce va face pentru ca Ionuţ Gologan să scape de condamnarea la moarte. Acest domn mi-a spus la telefon cam aşa: «Noi, comunitatea românilor din Italia, vrem să ne mobilizăm şi să facem un demers către Papa Francisc în sprijinul tânărului din România condamnat la moarte în Malaysia». Mi-a mai spus că vor să facă o petiţie şi s-o adreseze Sfântului Părinte ca să intervină cu ce poate, în plan religios, pentru a-l salva pe Ionuţ Gologan de la moarte".
 
Avocatul Sarchizian crede în demersul acestor inimoşi români din Italia şi vede încă o şansă în buna mediatizare a acestei iniţiative demne de salutat: "Cu toate că Malaysia e un stat musulman, Sanctitatea Sa Papa Francisc este o personalitate mondială şi cuvântul său atrage mult respect. Iar românii din Italia vor să iniţieze o petiţie, să strângă cât mai multe semnături, şi să o depună la Vatican. Mi-a mai spus că urmează să publice petiţia şi într-un ziar al Vaticanului, pentru a se afla de cazul românului condamnat la moarte şi de faptul că românii din Italia au făcut acest demers către Sfântul Părinte".
Mai multe articole despre:
moarte condamnat Malaysia român