MENIU

Ajutor militar anunțat de SUA, de peste 670 de milioane de dolari - ARMELE trimise Ucrainei în războiul Rusiei

Ajutor militar anunțat de SUA, de peste 670 de milioane de dolari - ARMELE trimise Ucrainei în războiul Rusiei

Un nou ajutor militar, de aproape 700 de milioane de dolari, va fi trimis Ucrainei de Statele Unite. Anunțul a fost făcut de șeful Pentagonului, secretarul apărării Lloyd Austin.

Statele Unite vor livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari, a anunţat joi secretarul apărării, Lloyd Austin, la baza americană Ramstein din Germania, unde s-au reunit aliaţii Kievului pentru a-şi coordona sprijinul, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Președintele Joe Biden a aprobat ieri (miercuri - n.r.) ultima tranșă de asistență pentru Ucraina. Este a 20-a retragere din stocurile americane pentu Ucraina, din august anul trecut”, a declarat Lloyd Austin, potrivit CNN

Acest nou pachet de ajutor va include mai ales sisteme de lansatoare de rachete multiple ghidate GMLRS, obuziere de 105 mm, muniţii de artilerie, precum şi (vehicule) Humvee, ambulanţe blindate, sisteme antitanc, arme uşoare şi altele, potrivit detaliilor prezentate de șeful Pentagonului.

„Aceste livrări îşi arată rezultatele pe teren. Astăzi, constatăm succesul evident al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă. În fiecare zi, constatăm determinarea aliaţilor şi a partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperialist şi nejustificat al Rusiei”, a declarat Lloyd Austin.

Anunțul a fost făcut de la baza militară SUA și NATO de la Ramstein, Germania, unde reprezentanţii a peste 40 de ţări şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au reunit pentru a discuta mai ales despre provocările în materie de producţie de armament ale conflictului.  

„Este a cincea reuniune a grupului pentru apărarea Ucrainei, ce are loc la invitaţia şefului Pentagonului, îşi propune să facă dovada unităţii şi solidarităţii aliaţilor Ucrainei”, a afirmat şeful Statului Major american, generalul Mark Milley.