MENIU

Aimee Iacobescu va fi înmormântată astăzi, la Cimitirul Ghencea Militar

Aimee Iacobescu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Ghencea Militar

Actriţa Aimée Iacobescu, decedată duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință, va fi înmormântată astăzi, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis Realitatea TV de Teatrul Naţional Bucureşti.

Aimee Iacobescu a debutat pe scenă la vârsta de 16 ani, la Teatrul Naţional Bucureşti, jucând în spectacolele "Alizuna", de Tina Ionescu Demetrian, şi "Adam şi Eva", de Aurel Baranga. A mai jucat, printre altele, în "Ulciorul Sfărâmat" (1968), pe scena Teatrului din Craiova, în "Troienele", de Jean Paul Sartre, "Furtuna", de Nikolai Alekseevici Ostrovski, "Apus de soare", de Barbu Ştefănescu Delavrancea, "Richard al III-lea", de William Shakespeare, "Coana Chiriţa", de Tudor Muşatescu, "Vlaicu Vodă", de Alexandru Davila și "Titanic Vals", de Tudor Muşatescu.

Aimée Iacobescu, celebră, printre altele, pentru rolul principal din lungmetrajul "Zestrea domniţei Ralu" (1971), de Dinu Cocea, cu care a colaborat la mai multe filme, a fost şi una dintre actriţele preferate ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

Printre filmele în care a jucat se numără "De-aş fi... Harap Alb" (1965), "Haiducii" (1966), de Dinu Cocea, "Şapte băieţi şi o ştrengăriţă" (1967), de Bernard Borderie, o coproducţie cu Franţa
"Răpirea fecioarelor" (1968), de Dinu Cocea, "Haiducii lui Şaptecai" (1971), de Dinu Cocea, "Săptămâna nebunilor" (1971), de Dinu Cocea, "Cu mâinile curate" (1972), de Sergiu Nicolaescu, "Osînda" (1976), de Sergiu Nicolaescu, "Revanşa", de Sergiu Nicolaescu, "Ultima noapte de dragoste" (1980), de Sergiu Nicolaescu.