MENIU

Ai probleme cu tenul? Iată cum te ajută uleiurile esenţiale

Ai probleme cu tenul? Iată cum te ajută uleiurile esenţiale

Uleiurile esentiale pot ameliora problemele cu tenul. Zeci de milioane de oameni suferă de acnee, potrivit DrAxe.com, aproximativ 70-90% din adulții tineri, bărbați și femei, suferă de acnee.

Ulei esential. Acneea debutează atunci când când sebumul înfundă porii. Porii devin un teren propice pentru bacterii, în special pentru Propionibacterium acnes, bacteria responsabilă pentru apariția coșurilor. 

Spre deosebire de tratamentele care vindecă acneea la suprafață, remediile naturale, mai ales uleiurile esentiale, tratează problema în profunzime. Extractele din plante au o istorie îndelungată în vindecarea tradițională a problemelor tenului.

Uleiul din arbore de ceai 

Uleiul esential din arbore de ceai are incredibile proprietăți antimicrobiene și antifungice, iar tratamentele pentru acnee care au în compoziție acest ingredient reduc numărul leziunilor cutanate. Un studiu realizat în 2007 sugerează că uleiul din arbore de ceai este un tratament eficient pentru acnee, tocmai pentru că acesta acționează în profunzime și distruge cauza, nu doar efectul.

Uleiul esențial de oregano

Cunoscut cel mai adesea pentru eficiența sa în tratamentul bolilor cauzate de paraziți, uleiul esențial de oregano ajută și la vindecarea acneei. 

Uleiul esențial de lămâie 

Beneficiile extraordinare ale uleiului esential de lămâie sunt conferite de proprietățile antibacteriane și de capacitatea de a lupta împotriva unora dintre cele mai agresive bacterii care afectează pielea.

Sursa

Mai multe articole despre:
probleme ten ulei acnee ulei esenţial