MENIU

Ai probleme cu circulaţia sângelui? Iată cum poţi rezolva problema în numai 10 minute

O mulțime de oameni suferă de o circulație proastă și hipertensiune arterială și încearcă din greu să găsească soluții la aceste probleme. 

Experții recomandă unele exerciții care durează doar 15-20 de minute și care ajută circulația și menţine corpul în formă. Ori de câte ori aveți timp faceți exerciții, mergeți cu bicicletă sau înotați cel puțin 45 minute.

Întinderi: Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l faceți dimineață. Întindeți-va bine membrele.

Ridicări pe vârfuri: Din picioare, ridicați-va ușor pe degete și coborâți pe călcâie. Asigurați-va că simititi mușchii cum se contracta, repetați de 10 ori.

Exerciții de gât: Relaxați gâtul, întoarceți capul stânga-dreaptă și numărați până la 10. Apoi aplecați capul până atingeți cu bărbia de piept. Sunetele pe care le auziți sunt dovadă că executați bine exercițiul.

Flotări: Faceți un set de 10 flotări imediat după dus dimineață. Acest lucru va va energiza pe parcursul întregii zile.

Ridicări ale călcâielor și ale degetelor: Stați pe podea cu genunchii la 90 de grade și apoi ridicați degetele de la picioare păstrând călcâiele pe podea. Finalizați procesul prin bascularea călcâielor către degete.

Rotația picioarelor: Rotiți piciorul în direcția acelor de ceasornic în timp ce stați pe un scaun și repetați de 10 ori. Acest exercițiu va îmbunătăți circulația și flexibilitatea picioarelor.

Exerciții ale mâinilor: Pe lângă îmbunătățirea circulației, acest exercițiu previne crampele. Întindeți și răspândiți degetele, apoi strângeți în pumn și mențineți pentru câteva secunde. Apoi rotiți mână în mișcări circulare din zonă umărului.

Mersul pe jos: Deși fiecare exercițiu descris este bun pentru circulație, mersul pe jos este cel mai bun mod. Întărește și relaxează mușchii și stimulează pomparea de sânge. Asigurați-va că faceți o plimbare pe jos de 2-3 ori pe săptămâna.

Înot: Înotul stimulează toți mușchii și fluxul de sânge. Este bun pentru oameni de toate vârstele, dar mai ales pentru cei cu probleme articulare și musculare.

Ciclism și dans: Ciclismul îmbunătățește circulația în părțile inferioare ale corpului. Dânsul îmbunătățește circulația sângelui și ar trebui practicat mai des.

Sursă: www.sanatatea.ro