MENIU

Ai folosit deodorantul în mod greşit! Cum îl faci să reziste mai mult pe piele

<p>Cum să faci un deodorant natural&nbsp;</p>

Majoritatea femeilor folosesc deodorantul dimineaţa, după duș, pentru că, astfel, senzația de prospețime este mai intensă. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, arată că până acum am folosit greșit deodorantul.

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Birmingham, care au efectuat un studiu pe 60 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cele care au folosit antiperspirant pe timpul nopții au avut o cantitate mai redusă de transpirație după 3, 7 și 10 zile, comparativ cu celelalte femei, care foloseau produsul dimineața.

Cercetătorii nu au putut da o explicație exactă, însă un argument al acestora ar fi faptul că elementele care compun antiperspirantul se fixează în pori în timpul somnului, după care durează mult mai mult atunci când te trezești.

”Este oarecum logic, pentru că atunci când aplici antiperspirantul dimineața, tendința să transpiri etse mai mare, deoarece ești expusă stresului de peste zi, iar efectele produsului dispar pur și simplu”, explică dermatologul Nick Lowe, scrie unica.ro.