MENIU

Agresoarea bolnavă psihic din Arad, în libertate, după 3 zile de spital - De ce nu a luat POLIȚIA nicio măsură

Agresoarea bolnavă psihic din Arad, în libertate, după 3 zile de spital - De ce nu a luat POLIȚIA nicio măsură Foto:arad.ro

Agresorii cu probleme psihice scapă nepedepsiti în România și umblă liberi în continuare pe străzi. Cerșetoarea de la Arad care a împins o tânără în fața mașinilor a scăpat doar cu trei zile de spitalizare.

Femeia din Arad cu probleme psihice, care a îmbrâncit în stradă o tânără ce aștepta culoarea verde a semaforului în urmă cu o săptămână, a fost lăsată să plece din spital. A fost externată după 3 zile la Psihiatrie, fiind preluată de concubinul său. 

Victima nu a făcut niciu ndemers la Poliție. După șocul prin care a trecut, tânăra a refuzat să depună plângere, astfel că cea care i-a pus viața în pericol este liberă din nou pe străzile din Arad.

Cum a ajuns cerșetoarea din nou pe străzi după ce a atacat o femeie acum o săptămână

Medicul curant a decis că tratamentul administrat în spital, unde a stat timp de trei zile, este suficient și poate fi urmat și acasă.

Precizarea despre externarea pacientei a fost transmisă de Spitalul Clinic Județean Arad, care a amintit că aaceasta a mai fost internată la Psihiatrie în 2015. Potrivit regimului internarilor de urgență, care este de doar câteva zile, pacienții sunt externați după ameliorarea stării și, doar dacă pacientul este de acord, se poate face trimiterea către un Spital de Boli Cronice, potrivit aradon.ro

Incidentul șocant a avut loc miercuri, 17 august, chiar în centrul municipiului Arad. Victima aştepta la semafor culoarea verde pentru a traversa, iar la un moment dat a simţit că cineva o prinde de braţ şi o împinge în drum, în faţa maşinilor care tocmai treceau.

Femeia a povestit că a reuşit să facă un pas în lateral şi să evite să fie lovită de o maşină. "Stai liniştit la semafor şi se trezeşte o nebună, care nu ar trebui să fie pe stradă, dar la noi până nu se întâmplă o tragedie nu ia nimeni atitudine, să te împingă în drum, când maşinile trec cu viteză (...) Bine că nu a fost şi copilul cu mine", a scris arădeanca pe pagina de socializare.

Pacienta a fost adusă în Unitatea Primire Urgențe vineri, 19 august, și internată în Secția Clinică Psihiatrie. În urma investigațiilor și evaluărilor medicale efectuate a fost externată în cursul zilei de luni, 22 august. Pacienta nu deținea documente de identitate și implicit nici asigurare medicală. Serviciul de asistență socială, funcțional în cadrul spitalului, poate efectua demersuri pentru obținerea actelor de identitate în cazul pacienților a căror conduită medicală impune necesitatea acestor documente și care necesită o perioadă mai lungă de spitalizare. În cazul de față, pacienta a rămas internată pentru trei zile, fiind preluată, la externare, de către concubinul acesteia”, a precizat Spitalul Clinic Județean Arad, potrivit aradon.ro.