MENIU

Aglomerație INFERNALĂ la Institutul Oncologic București. Bolnavii de cancer stau la coadă pentru triajul epidemiologic

Bolnavii de cancer, umiliți din nou. Este aglomerație de nedescris la Institutul Oncologic București unde sute de oameni sunt ținuți la intrare pentru triaj. Se întâmplă asta după săptămâni bune în care pacienții nu au putut să își facă tratamentul vital, informează Realitatea PLUS.

Oamenii stau unii lângă alții, fără să respecte distanțarea socială. Pacienții povestesc că au așteptat la spital mai bine de două ore doar pentru triaj. Asta în condițiile în care face parte din categoriile vulnerabile, sensibile în fața coronavirusului.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, susține că autoritățile din domeniu au fost "avertizate ca trebuie avută atentie mare" în cazul acestor pacienți, fiind semnalată și necesitatea unor "sisteme de programări". "Ce se întâmplă acum a luat din nou autoritățile pe nepregătite. Direcțiile de Sănătate Publică nu au făcut nimic", a afirmat Vasile Barbu, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus. 

Potrivit presedintelui Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, "oamenii sunt disperati, sunt in suferinta" si asta pentru ca s-a intarziat terapia si nu au beneficiat nici de suport psihologic in toata aceasta perioada de la instaurarea starii de urgenta si pana la relaxarea masurilor si declararea starii de alerta.

"S-a intarziat abordarea tratamentului oncologic. Sunt adevarate drame si nu sunt putine la nivel national", a mai spus Vasile Barbu. 

Mai multe articole despre:
aglomeratie bolnavi de cancer vasile barbu