MENIU

Afrodisiacul din bucătărie. Îl pui la aproape orice mâncare şi nu ştiai că are această proprietate

<p>Ingredientul-minune care dă gust m&acirc;ncărurilor, topește kilogramele şi elimină toxinele din organism</p>

Pătrunjelul verde, unul dintre cele mai folosite condimente în bucătărie, are şi proprietăţi curative remarcabile. Este plin de vitamine şi conţine substanţe care luptă împotriva cancerului şi a impotenţei.

Pătrunjelul este o plantă extrem de bogată în vitamine. Conţine mai multă Vitamina C decât citricele, are vitamina B12, betacaroten şi acizi graşi esenţiali.

Datorită conţinutul bogat în vitamine foloseşte la apărarea naturală a organismului.

„Pătrunjelul este un aliat puternic al sistemului imunitar. Este bogat în vitamine, iar un pahar de suc din frunze de pătrunjel este mai bun decât orice pastile pentru imunitate. Se poate folosi cu succes în sezonul rece pentru a ne feri de răceli“, spune Alin Todoroiu, medic specializat în homeopatie, citat de Adevărul.

Un alt miracol al pătrunjelului constă în rolul său de antihistaminic. Ajută în menţinerea sub control a alergiilor şi este cel mai bun remediu împotriva înţepăturilor de insecte. Dacă aţi fost înţepat de o albină, frecaţi imediat locul cu frunze de pătrunjel. Durerea va dispărea, iar locul nu se va mai umfla. Frunzele de pătrunjel sunt eficiente şi în cazul problemelor sexuale la bărbaţi. Este dovedit că o cură de 30 de zile cu pătrunjel poate combate sterilitatea şi impotenţa la bărbaţi.

La femei, alături de mărar, previne inflamaţiile uterine deoarece ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin din uter. Foarte bun pentru digestie şi pentru piele Dacă aveţi probleme cu stomacul tot pătrunjelul vă poate ajuta.

Medicii spun însă că nu trebuie exagerat. „Pătrunjelul este foarte bun, dar cu măsură. Adulţii nu au voie să bea mai mult de o cană de suc pe zi, iar copiii cel mult 50 de mililitri. Curele care depăşeşsc mai mult de două săptămâni trebuie făcute doar după consultarea prealabilă a unui medic. De asemenea, curele de pătrunjel sunt interzise femeilor însărcinate şi celor care alăptează deoarece planta conţine estrogen“, explică Alin Todoroiu.

Mai multe articole despre:
afrodisiac beneficii