MENIU

Află cum îți poți plănui vacanța de vis direct de pe canapea

Înainte, pentru a-ți planifica o vacanță, aveai nevoie de ajutorul unei agenții de turism. Astăzi, mulțumită tehnologiei, poți să fii propriul tău agent de turism, dar și propriul ghid odată ce ajungi la destinație.

Mulți români preferă să viziteze meleaguri străine, dar pentru acest tip de călătorii este nevoie de o planificare mai detaliată. Pentru a fi sigur că totul va merge bine, poți organiza totul din timp, numai cu ajutorul internetului și puțin timp la dispoziție.

Pentru a vedea ofertele de zbor, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, cel mai bine e să verifici site-urile care se ocupă exclusiv cu asta. Printre cele mai populare servicii de acest gen se numără Sky Scanner și Vola. Doar selectezi ruta de zbor, datele și vei primi prețuri de la mai toate companiile care operează zboruri pe ruta respectivă. Totuși, trebuie să iei în considerare că biletele de avion pot fi mai ieftine pe site-urile companiilor de zbor.

Mai apoi, cele mai populare servicii prin care îți poți căuta un loc de dormit pentru vacanță sunt, clar, Airbnb și Booking. Dacă vrei vreun hotel sau vreo pensiune ceva mai elegante pentru călătoria ta, cea mai bună opțiune ar Booking. Pe Airbnb sunt disponibile doar locuințe oferite direct de proprietari și, de cele mai multe ori, ofertele sunt ceva mai avantajoase. Oferta apartamentelor de pe Airbnb e ceva mai bună, pentru că poți găsi locuințe destul de ieftine chiar în centrul anumitor orașe. Experiența e una ceva mai interesantă, pentru că ai ocazia să discuți cu proprietarii și chiar să primești și niște recomandări pentru lucruri de făcut în zonă.

Avantajul Booking este însă că nu trebuie neapărat să plătești în avans. La Airbnb nu se poate altfel, dar multe dintre proprietățile de pe Booking te vor lăsa să plătești după ce-ți vei termina sejurul. Asta ar putea să fie o opțiune utilă pentru cei care nu au încredere să plătească înainte.

Odată ajuns la destinație, trebuie să fii sigur că nu te rătăcești. Cel mai util lucru pe care îl poți face e să-ți descarci hărți offline pe Google Maps. Selectezi zona în care știi că vei avea nevoie să te orientezi și vei putea folosi aplicația aproape în același fel în care o folosești atunci când ai acces la internet.

Nu strică nici să îți descarci va fi aplicația Google Translate. Dacă mergi într-o țară în care nu înțelegi limba, îți va fi utilă. Aplicația are și o opțiune prin care poți fotografia un text scris, iar ea îți va traduce automat. Astfel, nu va mai trebui să te chinui să introduci manual toate cuvintele și vei putea, de exemplu, să înțelegi cât de cât ce scrie într-un meniu la restaurant. Pe lângă aplicație, trebuie însă să descarci și pachetul de limbă, pentru că altfel nu va funcționa.

Acestea sunt lucrurile esențiale la care ar trebui să te gândești înainte să pleci în vacanță, totul pentru a-ți asigura o stare de liniște atunci când ești plecat. Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ai plănuit, dar nesiguranța va fi mai mică dacă te pregătești din timp.

Sursă

Mai multe articole despre:
turism zboruri vacanţă tehnologie