MENIU

Află care sunt cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului

Primele simptome ale cancerului de ficat pe care mulţi le ignoră

Alimentele care te pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără mărul, grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, uleiul vegetal presat la rece, lămâia dar și varza.

Ficatul este organul a cărui principală funcție este eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care duc la suprasolicitarea ficatului. Astfel, este extrem de important îți stimulezi ficatul prentru a elimina substanțele rezultate în urma metabolismului produselor ingerate, acest lucru putând fi realizat printr-o dietă sănătoasă și eliminarea anumitor alimente.

Prin urmare, mărul ajută la eliminarea toxinelor ce se acumulează în tractul digestiv. De asemenea, varza consumată des va stimula funcțiile normale ale ficatului și contribuie la eliminarea substanțelor nocive pentru organism.

Morcovul și sfecla sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.

Citește mai multe pe doctorulzilei.ro