MENIU

Află care sunt bolile care ucid cei mai mulți oameni la nivel mondial

Află care sunt bolile care ucid cei mai mulți oameni la nivel mondial

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că peste un sfert dintre cele 56,4 milioane de decese înregistrate la nivel mondial în 2015 au fost cauzate de două boli grave: bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral.

Aceste două boli au fost, în ultimii 15 ani, cei mai mari „ucigaşi” la nivel mondial, provocând, împreună, 15 milioane de decese numai în anul 2015. De asemenea, bolile cardiace sunt principala cauză de deces şi în cazul românilor.

Conform descopera.ro, îmbătrânirea populaţiei la nivel mondial a condus la o creştere a numărului de îmbolnăviri cu afecţiuni noi, cum ar fi diabetul sau demenţa. Astfel, datele arată că diabetul a ucis 1,6 milioane de oameni în 2015. De partea cealaltă, decesele cauzate de demenţă s-au dublat între 2000 şi 2015. Aceste două maladii au ucis mai mulţi oameni decât accidentele rutiere.

Jumătate din decesele la nivel mondial în anul 2015 au fost provocate de 10 boli, trei dintre ele fiind boli transmisibile precum infecțiile respiratorii, penumonia sau bronșita.

Alte boli transmisibile ale căror rate sunt mai ridicate în ţările slab dezvoltate sunt SIDA şi malaria.

Cele mai importante cauze de deces în statele dezvoltate sunt: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, demența/ Alzheimerul, cancerul de trahee, cancerul bronhopulmonar, boala pulmonară obstructivă cronică.