MENIU

Afecțiunile GRAVE pe care le poate trata hipnoza

<p><em>Adevărul de hipnoză pe care puţină lume &icirc;l ştie. Cine poate fi, de fapt, hipnotizat?</em><span>&nbsp;</span></p>

Denumită după Zeul Somnului la greci, hipnoza ajută organismul să intre într-o stare de relaxare profundă şi intensă. Folosită încă din Antichitate pentru a reduce durerile, practica medicală a ajuns să ofere o mulţime de beneficii.

Cum funcționează?

În starea de trezie, atenția noastră este solicitată de numeroase centre de interes, simultane și rapide. Sub hipnoză, atenția este concentrată într-un punct, ceea ce permite subiectului să uite realitatea exterioară și să se îndrepte spre pe cea interioară – pe care o va trăi însă ca pe ceva „real“. Suferindul aude însă vocea hiponitazorlui, cuvintele sale devenind un stimul care provoacă schimbări psihologice și fiziologice, scrie clickpentrufemei.ro.

La ce este utilă hipnoza?

Hipnoza are efecte "reale" asupra creierului, care pot fi observate şi cu ajutorul tehnicilor de imagistică cerebral. Începând cu jumătatea secolului trecut, hipnoza a fost utilizată în medicina modernă pentru a trata durerea, iar în ultimele decenii a început să fie folosită şi pentru a combate anxietatea, stresul, depresia şi alte afecţiuni.

Ce boli tratează?

Prin hipnoterapie se pot trata următoarele afecțiuni sau dependențe:

Fumatul

Dacă vrei să găseşti cel mai bun mod de a renunţa la fumat, nu apela la medicamente sau suplimente, ci mergi cu încredere către practica hipnozei întrucât te va scăpa imediat de acest obicei dăunător. Este important să lucrezi cu un specialist, care să te ajute să treci peste această dependenţă.

Depedenţa de mâncare

Să faci alegeri sănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia este o modalitate prin care îţi poţi întări organismul, însă dacă vrei să scapi de foamea emoţională, cea care te determină să dai buzna în frigider, atunci apelează la hipnoză. Rezultatele sale diferă de la persoană la persoană, în funcţie de ce slăbiciuni culinare are.

Mai multe articole despre:
dependenţă creier hipnoză functionat