MENIU

Afecțiunea bizară prin care poți ajunge să nu mai auzi doar anumite tipuri de oameni

Atunci când te gândești la un om surd, probabil că te gândești că aceea persoană nu mai aude deloc. Însă, deficiențele de auz pot fi de foarte multe feluri, potrivit medicilor care au identificat recent o afecțiune ciudată a auzului care te face să nu mai auzi vocea bărbaților.

Un caz concret este cel al unei tinere din China care a fost diagnosticată cu cu o formă de deficiență auditivă care se manifestă prin pierderea abilității de a auzi sunete de frecvență joasă, precum vocile bărbaților. Într-o dimineață aceasta și-a dat seama că nu mai poate auzi absolut nimic din ce-i spunea iubitul ei.

Tânăra spune că a avut cu o seară înainte senzație de greață și un țiuit foarte puternic în urechi, însă a pus totul pe seama oboselii și s-a culcat în speranța că durerea va trece până dimineață. Însă, din constră, situația s-a agravat așa că și-a pierdut parțial auzul.

Medicii spun că ar fi vorba despre un diagnostic îngrijorător intitulat pierdere a auzului pe pantă inversă. „Mă putea auzi când vorbeam cu ea, dar dacă intra un pacient tânăr în cabinet, nu-l auzea deloc", a explicat Dr. Lin Xiaoqing, o femeie medic la spitalul Qianpu.


De asemenea, medicii mai explică că această pierdere de auz care se reflectă în imposibilitatea de a auzi frecvențe joase afectează o persoană din 13.000 de oameni cu dificultăți auditive. „Din păcate, este foarte dificil de diagnosticat, deoarece gravitatea ei variază de la caz la caz. În plus, atât persoana care suferă, cât și doctorul care ar trebui să pună diagnosticul, nu-și dau seama dacă problema există sau", a mai spus Dr. Lin Xiaoqing.

Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, ai în vedere că unii dintre cei care suferă de afecțiunea detaliată mai sus nu aud zgomotul de frecvență joasă de la frigider. Alți, ca domnișoara Chen, nu aud voci de bărbați, iar atunci, problema devine semnificativ mai evidentă.

Sursa

Mai multe articole despre:
afecţiune auz vocea barbatilor