MENIU

Afaceristul Ilie Carabulea şi fiul său, reţinuţi într-un dosar de constituire de grup infracţional

ÎCCJ: Ilie Carabulea, arestat preventiv. Decizia este definitivă

Ilie Carabulea, dar și fiul său cel mare, Oprea Carabulea, au fost reținuți azi-noapte de procurorii DIICOT.

În total, șapte dintre persoanele aduse la audieri au fost reținute în acest dosar. Printre aceștia se numără Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Coșa, Georgeta Crindeanu și Gheorghe Năsaru. Toți se află în arestul IPJ Sibiu. Mandat de reținere a fost emis și pe numele Anei Pop, dar aceasta nu se află în țară, așa că procurorii vor solicita arestarea sa în lipsă, informează Turnul Sfatului.

Dosarul îl vizează pe magnatul Ilie Carabulea, condamnat, închis și eliberat condiționat în Dosarul Apostu și trimis în judecată în Dosarul Carpatica Asig.

Și tot de Carpatica Asig este legat și noul dosar al organelor de anchetă. Potrivit unor surse judiciare, noile descinderi privesc fapte care se presupune că au avut loc la finalul lui 2014 – începutul lui 2015, când Ilie Carabulea, prin intermediul fiului său cel mare – Oprea Carabulea – au tergiversat cât de mult au putut refacerea unei inventarieri a societății Carpatica Asig. Această inventariere ar fi scos la iveală probleme relativ mari pentru societatea de asigurări: deficit de rezervă de daună de peste 106 milioane de lei și noi provizioane necesare de peste 12 milioane de lei. Pentru ca acestea să nu ajungă la cunoștința Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Carabulea a dispus fiului său – deși nu avea dreptul să se implice – reluarea inventarierii și tergiversarea acesteia. ”Numitul Carabulea Oprea (împuternicitul acţionarului semnificativ indirect Carabulea Ilie) împreună cu ceilalţi membri ai grupului, ce deţineau funcţii în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România”, susțin procurorii, potrivit surselor amintite.

Mai multe articole despre:
Ilie Carabulea Carpatica Asig