MENIU

Afaceri din consultanța pentru PNRR - Cine se află în spatele firmelor care s-au îmbogățit

Afaceri din consultanța pentru PNRR

87 de milioane de lei au fost împărțite de zeci de primării câtorva firme de consultanță pentru ca acestea să acceseze fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Însă în cele mai multe situații, societățile au un singur angajat, iar profitul este apropiat de cifra de afaceri. Asta poate însemna că acești consultanți au documentație standard, pe care o completează în funcție de beneficiar. 

IfconsMedia SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 4.667.000 lei

Potrivit jurnaliștilot Presshub.ro, pe primul loc în topul firmelor de consultanță care au încheiat contracte de achiziții directe cu primăriile din țară se află IfconsMedia SRL. Societatea din București este condusă de Radu Dornean și Constanța Lazăr și a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și un profit de 2,9 milioane de lei. Iar valoarea contractelor de consultanță semnate pentru implementarea PNRR este de peste 4 milioane 600 de mii de lei. Orașul Otopeni, primăria Sectorului 5 și Consiliul Județean Prahova sunt cele mai frecvente instituții care au plătit consultanța.

Green Building Structure SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 4.300.000 lei

Green Building Structure SRL este o firmă din județul Argeș. Aceasta avea anul trecut un singur angajat și obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor”. Societatea este administrată de Dumitru Moise, fost consilier județean PNL. Numai în 2022, valoarea contractelor câștigate de firma acestuia se ridică la 4,3 milioane de lei, cele mai multe dintre ele semnate cu primării conduse de primari liberali din județ.

Acord Consulting Fond SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 2.685.534 lei

Pe locul trei se situează, potrivit presshub.ro, compania Acord Consulting Fond SRL. Din consultanța pentru PNRR a încasat anul acesta peste 2 milioane și jumătate de lei. Clienții principali sunt din județele Olt, Argeș și Teleorman, iar valoarea contractelor este între 5.000 și 130.000 de lei. Firma are un singur angajat este deținută de Graziana Mihaela Pană.

Euro Consulting SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 2.659.000 lei

Iar Euro Consulting SRL din Iași este pe locul patru în același top, cu contracte în valoare totală de aproape 2 milioane 700 de mii de lei în 2022. Clienții Euro Consulting sunt în mare parte primăriile comunale din Iași și Bacău, iar valoarea contractelor a fost de 130.000 de lei. Firma este condusă de Dan Mircea Moșneagu, un apropiat al liberalilor din județ.

Spes Consulting SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 2.479.000 lei

O altă firmă, scriu cei de la presshub.rom este Spes Consulting SRL care s-a situat pe locul 5. Cu afaceri în Iași, Bacău, Neamț, Ialomița și Vrancea, societatea a obținut în ultimii aproape 2 ani contracte în valoare de aproape 2 milioane și jumătate de lei. Firma este condusă de Anamaria Magdalena Țugui, soția lui Vali Țugui, fostul șef de cabinet al lui Relu Fenechiu.

Isgam Business Solutions SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 2.028.000 lei

Cu contracte directe în valoare de peste 1 milion de lei, următoarea companie este Isgam Business Solutions SRL. Firma cu un singur angajat este administrată de Virgil Găman, fost secretar general al Ministerului Agriculturii. El a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în 2015.

Elite Global Group
Valoare contracte pentru PNRR: 1.194.000 lei

Elite Global Group din Oradea este administrată de Ana Maria Tiron. Firma a obținut în 2021 și 2022, 26 de contracte de consultanță pentru accesarea de fonduri prin PNRR. Valoarea totală a acestora a fost de peste 1 milion de lei. Ana Maria Tiron a fost consilier județean PSD Bihor.

Klad Consulting & Procurement SRL
Valoare contracte pentru PNRR: 1.188.000 lei

Klad Consulting & Procurement SRL a semnat 31 de contracte de consultanță în ultimii 2 ani cu o valoare de peste 1 milion de lei. Societatea din Iași este condusă de Daniela Hărlăuanu. În 2018 femeia era angajată ca director executiv al unei direcții din primăria Cornu din Prahova. Dar asta n-a împiedicat-o să semneze contracte de consultanță chiar cu primăria în care lucra, condusă de celebrul primar Cornel Nanu de la PSD. Astfel, pentru două contracte firma femeii a primit 65.000 de lei.

Rom Business Consulting
Valoare contracte pentru PNRR: 1.180.000 lei

Rom Business Consulting este o firmă din București deținută de Radu Mihai Onofrei, împreună cu alte 3 persoane. Onofrei este președintele Asociației Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene. A semnat în ultimii doi ani 41 de contracte de consultanță, iar valoarea totală a acestora depășește de asemenea 1 milion de lei.

Top Management ING
Valoare contracte pentru PNRR: 1.067.000 lei

Iar Top Management ING este firma administrată de Bogdan Daniel Banu și a semnat în ultimii doi ani 9 contracte de consultanță în valoare de peste 1 milion de lei. Potrivit presei locale, în 2021, primăria Mangalia a contractat pentru serviciile de consultanță necesare extinderii spitalului municipal firma propriului său angajat. 

Mai multe articole despre:
firme pnrr consultanta