MENIU

Afaceri de 11 miliarde de euro între București și Varșovia. Premier: „Există oportunități în Polonia”

Schimburile comerciale între România și Polonia au ajuns anul trecut la 11 miliarde de euro. Oficialii de la București și Varșovia spun, în schimb, că este nevoie de mai mult dialog între cele două Guverne. Totodată, oamenii de afaceri au nevoie de încredere reciprocă. Aceste lucruri au fost subliniate în cadrul Forumului Economic România-Polonia, organizat de Camera de Comerț și Industrie. 

La Forumul Economic România Polonia au fost prezenți reprezentanți ai companiilor poloneze din apărare, IT, energie sau transporturi.

„Oamenii de afaceri au nevoie de această lumină verde, dacă vreți, de încredere reciprocă. Vorbim de societăți cu capital polonez în România. Aceștia sunt cei mai buni ambasadori care pot spune în Polonia cum se fac afacerile în România,” a declarat Mihai Daraban, președinte CCIR.

La evenimentul organizat de Camera de Comerț au participat și Nicolae Ciucă și omologul polonez Mateusz Morawiecki.

„Ce se întâmplă astăzi prin acest forum economic este o situație de normalitate și o focalizare mai consistentă pe ceea ce înseamnă relația economică dintre cele două țări. Există oportunități în Polonia, există oportunități în România,” a declarat Nicolae Ciucă, premierul României.

La rândul lui, premierul polonez a subliniat că România și Polonia trebuie să își aprofundeze cooperarea, în interesul mediului de afaceri din cele două state.

„Cele mai importante sunt întreprinderile mici și mijlocii. Dacă punem accentul pe aceste firme, acționăm în cel mai bun interes al economiei românești, poloneze, dar și al Europei Centrale și de Est,” a spus Mateusz Morawiecki