MENIU

Adriean Videanu se joacă de-a stăpânul banilor. Cine este "idiotul util" scos la încălzire pentru șefia Finanțelor?

Adriean Videanu, fost ministru și vicepremier

Planurile liberalilor veniți pe filiera PDL de a prelua Ministerul Finanțelor după rotativă au fost date peste cap, cel puțin pentru moment, potrivit national.ro. În aceste noi condiții, fostul ministru și vicepremier Adriean Videanu și-ar căuta cu înfrigurare un ”idiot util”, care să fie prezentat ca viitoarea propunere liberală la șefia Finanțelor. Potrivit sursei citate, "falanga ardeleano – pedelistă” din PNL l-ar avea în vedere pe Sebastian Burduja, în prezent ministru al Digitalizării.

Omul cheie de legătura între actualul ministru al Digitalizării și aripa Videanu-Boc ar fi chiar tatăl lui Sebastian Burduja, bancher încă de pe vremea devalizării BANCOREX, iar apoi reciclat, tot pe funcții de conducere, la diverse bănci străine.


"Da, se știe, Marinel Burduja a dat o declarație publică în care s-a jurat – probabil pe roșu! – că el unul nu provine din rândurile fostei Securități ceaușiste și nu are legături nici cu serviciile secrete postdecembriste. Astfel că rămâne cu adevărat un ”mister” nu doar cariera fulminantă a lui ”tata Marinel”, dar mai ales statutul acestuia de ”Hopa Mitică”. Unul care cade mereu în picioare, indiferent de ce partid se perindă pe la Putere. Ceea ce de altfel i-a și legendat eticheta de acum greu de desprins de ”bancherul sistemului”, scrie national.ro.

 

Bancherul Sistemului



"Unul care a terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale – pepiniera de cadre a fostei DIE, să nu uităm! – în anul 1976. Apoi, lucru extrem de rar în plin regim ceaușist, a mai terminat o Facultate, cea de Drept. În 1983. După care, până la Revoluție, timp de 7 ani, nimeni nu știe cum și-a câștigat pâinea cea de toate zilele Marinel Burduja, fără a fi săltat pentru ”parazitism social”.



În 1990, Marinel Burduja devine primarul Municipiului Piatra Neamț! Și deputat… Dar își dă demisia din Parlament și înființează Sucursala Piatra – Neamț a BANCOREX! Se întoarce iar la București, pe postul de director general la prima reprezentanță Christian Dior România. După care este numit direct vicepreședintele Băncii Române de Comerț Exterior – BANCOREX! Post pe care rezistă până în anul 1996, deci inclusiv în perioada celei mai mari devalizări bancare din istoria României!, arată sursa citată.

Dar cum, la un anumit nivel al sistemului, ”nimic nu se pierde, totul se transformă”, de la BANCOREX, Marinel Burduja se transferă la Creditanstalt România. Tot vicepreședinte… Intră în conducerea ABN Amro și apoi la Raiffeisen Bank. Urcă președinte la Banca Română de Credite și Investiții și apoi președinte al Consiliului de Administrație al Forza Rossa IFN, compania ministrului PSD-ist, Ion Bazac!

Ce este drept, și acum ”tata Marinel” tot șef este… La ALRO Slatina, compania pe care toți ochii structurilor contrainformative stau cu ochii ca pe butelie, conform informațiilor privind controlarea acestei unități strategice de către oligarhul rus Vitali Machitski”, unul dintre celebrii ”miliardari ai lui Putin”!" mai scrie national.ro.




"Nu doar cariera omului despre care nu se știe unde a lucrat între 1983 și 1990 este o adevărată ”rețetă a succesului”. (...) "Ăla micu, Sebică” (Sebastian Burduja - N.R.) a fost și mai ferit de ”lumea rea” a sistemului ticăloșit după ce s-a înrudit cu Adriean Videanu. Nașul copilului, care acum vrea să își pună finul șef la Finanțe. De ce? Pentru că poate! Și mai ales pentru că Iohannis și Ciucă au pierdut oricum din mâini ”Guvernul meu”! Cel pe care Boc, Blaga și Videanu l-au ”furat” de chiar sub nasul lor!", arată national.

 

Bun la Cloud… la Piață… La Primărie…



"Ce este drept, acum nu trebuie să ne amăgim că tatăl Marinel și nașul Adriean l-au și întrebat pe ”Sebică al nostru” dacă vrea la Finanțe… Așa cum nu l-au întrebat dacă vrea să se mute cu rulota în Piața Victoriei… Să facă PACT… Să vină la Digitalizare, la țanc ca să treacă ”tunul Cloud”. Să intre în lupta pentru Primăria Sectorului 1… Sau pentru președinția Organziației București din PNL. Pentru că ”finul Sebi” face doar ce îi spune ”Nașul”! Fără să conștientizeze barem că tot la fel ”executa” și Gabriel Sandu la Gheorghe Ștefan ”Pinalti”… Și cine i-a scăpat de pușcărie…? Pe amândoi…? Udrea…?

Oricum, Burduja ”ăl mic” nu este unul ca Bolojan, care mai bine rămâne la Oradea, decât să nu depună jurământul de premier… Sau mai ales ca ”Buldogul” Vasile Blaga, cel care și-a băgat deja ”coada” în cursa pentru Primăria Capitalei… Uitând totuși că, aidoma multor alți ”băsiști portocalii”, ar trebui să zică ”Bogdaproste” – știu ei cui! – că au scăpat de pușcărie… Dar uite că îi ”mănâncă” să se întoarcă la ”locul faptei”… Și atunci se vor ”scărpina”…" mai spune sursa citată.

Mai multe articole despre:
videanu burduja ministerul finantelor pdl udrea cluj boc