MENIU

Adriana Pistol (INSP): „Nu suntem departe de 20.000 de infectări zilnice! Masca şi-a dovedit utilitatea”

Adriana Pistol

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, medicul Adriana Pistol, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că, dacă populaţia va continua să nu respecte măsurile de distanţare fizică, de protecţie sanitară individuală, România nu este departe de a înregistra 20.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 zilnic.

„Depinde de noi, depinde de ce ne dorim, depinde de ce facem în fiecare zi, depinde de cât de serioşi suntem în autoprotecţie şi protejarea celor din jur, depinde dacă mergem acum să ne vaccinăm, depinde de toate acestea.

Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000”, a afirmat Adriana Pistol, miercuri.

„Masca şi-a dovedit utilitatea. Sigur că nu este un mijloc perfect, sigur că nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin şi nu printr-un lucru de genul ăsta, cum este masca, dar masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea în mod sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii, sigur că nu este singurul lucru care poate să influenţeze această evoluţie, este doar unul dintre lucrurile care pot să aducă un aport la reducerea numărului de cazuri. Primul, în mod evident, este vaccinarea.

Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor, al treilea: igiena personală. Este un cumul de măsuri care sunt necesare dacă vrem să vedem efecte foarte serioase asupra evoluţiei pandemiei. Dar masca este unul dintre ele”, a mai declarat Adriana Pistol.

Mai multe articole despre:
adriana pistol masuri crestere cazuri covid