MENIU

Adriana Pistol (INSP): 200 de cazuri de infectare cu tulpina britanica a coronavirusului în România

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a anunțat că, până în prezent, în România, s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2. În ultima săptămână au mai fost confirmate, din cazurile analizate, încă 36 de infectări.

 

200 de cazuri cu tulpina UK a coronavirusului au fost confirmate până acum în România, a anunțat marți Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Anunțul a fost făcut în conferința de presă pe tema evoluției epidemiei coronavirus de la noi din țară.

Adriana Pistol nu a putut preciza însă din câte probe au fost obținute aceste rezultate și nici nu a dat alte detalii.

Potrivit ultimului raport al INSP, din 23 februarie, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie - B.1.1.7, mult mai contagioasă decât varianta originală, circula deja în jumătate din județele țării.

Dintre cele 164 de cazuri de infectare confirmate cu varianta britanică a noului coronavirus, în 499 de probe analizate, cele mai multe erau în București - 80, Timiș - 11,  Ilfov  - 5.