MENIU

Adrian Vasilescu, avertisment către bănci: ”Să aibă mare grijă la economii”

Consilierul guvernatorului BNR - Adrian Vasilescu a atenționat băncile să aibă grijă de depozitele populației. Economistul a explicat, la Realitatea PLUS, că Banca Națională a creat facilități pentru băncile comerciale.

”Bani aruncați din elicopter nu este o măsură apracticabilă pe toată suprafața pământului. Trebuie să nu neglijăm un factor esențial: deflația, un fenomen mult mai periculos decât inflația. Trebuie să ținem sema că Banca Națională a luat toate măsurile să aibă bancile bani, ca salariații să poată scoate bani din bancomat”, a precizat consilierul BNR.

Întrebat dacă amânarea ratelor pentru cei afectați de criza coronavirus este o facilitate reală, Adrian Vasilescu a spus că în mod sigur posibilitatea ca românii datornici să își amâne ratele pe nouă luni este o măsură cu folos real.

”Banca Națională a creat facilități băncilor să aibă grijă de banii din depozitele populației ca de ochii din cap. Sunt 10 milioane de români care au depozite în bănci”, a menționat consilierul BNR, la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
adrian vasilescu