MENIU

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv. Care sunt acuzaţiile care i se aduc patronului Mediafax

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv. Care sunt acuzaţiile care i se aduc patronului Mediafax

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri noapte, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, decizia fiind luată după mai multe ore de deliberare, potrivit Mediafax.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, mandatul său expirând marţi seară la ora 20.30.

Sârbu a declarat, marţi seară, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, că nu poate comenta acuzaţiile procurorilor şi că instanţa a rămas în pronunţare.

 Întrebat cum comentează acuzaţiile procurorilor, de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, Sârbu a afirmat: "Nu pot să comentez asta la acest moment pentru că deja sunt sub alt regim. Ce am avut de comentat am comentat, poziţia mea mi-am susţinut-o, avocaţii au susţinut-o, din acest moment e în pronunţare".

În ceea ce priveşte utilizarea termenului "Pontaghiţă" în declaraţia făcută cu o seară în urmă, după reţinerea sa, Adrian Sârbu a precizat că tot ceea ce a spus până acum "rămâne valabil".

UPDATE: Adrian Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca procurorii să ceară arestarea preventivă în cazul său.

Adrian Sârbu a decis ca, la ieşirea de la Parchet, cu cătuşe la mâini, să le răspundă jurnaliştilor prezenţi, cu umor şi arătându-le cătuşele pentru a putea filma.

"Hai să vă spun care e treaba. Acuzaţiile sunt ridicole. Totul e o fabricaţie. Mai departe, există un comunicat pe care l-am dat şi pe care îl veţi putea citi", a spus Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu, scos cu cătuşe de la Parchet: "E o înscenare. Acuzaţiile, ridicole". Anunţă dezvăluiri

 

Sârbu: Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghiță. Scopul este distrugerea Mediafax

 

Sârbu nu a dorit să dea nicio declaraţie procurorilor. Conform REALITATEA TV, care citează surse apropiate anchetei,  răspunsul acestuia în faţa anchetatorilor a fost unul arogant, că "va face declaraţii marţi la ora 14, pentru că bioritmul nu îi permite" să procedeze altfel.

Adrian Sârbu a fost ridicat cu mandat de la sediul companiei Mediafax. Există informaţii conform cărora omul de afaceri ar fi încercat să distrugă probe importante în dosar.

Acuzaţiile care i se aduc lui Adrian Sârbu sunt de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

În ultimele luni au avut loc câteva sute de percheziţii la mai multe firme din grupul Mediafax, acuzaţiile fiind cele de spălare de bani şi evaziune fiscală.