MENIU

Adrian Oros îi liniștește pe români. Ministerul Agriculturii monitorizează prețul alimentelor la raft

adrian oros la realitatea plus

Ministrul Agriculturii a vorbit despre plafonarea prețurilor la produsele de bază în perioada de criză provocată de extinderea COVID-19. Intervenția lui Adrian Oros a avut loc în emisiunea „100%”, realizată de Claudiu Popa la Realitatea PLUS.

Adrian Oros: „Încă de la începutul crizei, Ministerul Agriculturii a demarat o monitorizarea a prețurilor la raft. Avem monitorizări în 17, 19 și 24 martie. Am luat produsele de bază.  În 17 martie, prețurile au crescut brusc la aproape toate produse de bază. Pe 19 și 24, prețurile au revenit la valorile inițiale. Mai puțin mărfurile din import. Mă refer la marile supermarketuri, nu la magazinele de cartier. Este vorba de o problemă de schimbare a paradigmei de aprovizionare. Este vorba și de schimbarea de comportament a cumpărătorului. Sperăm ca în două săptămâni obiceiurile de cumpărături ale oamenilor să revină la normal.

Am făcut grupuri de lucru cu procesatori, producători și comercianți. Încercăm să rezolvăm și problemele de transport, dar și problemele de relaționare între acești parteneri. Va fi viață în agricultură și în procesare și după trecerea crizei de COVID-19.

Sprijinirea micilor producători locali

 Am făcut apel către toți primarii să nu închidă piețele agroalimentare. Aceste piețe ar trebui să fie în această perioadă locul de întâlnire pentru producătorii locali. Piețele trebuie să fie în continaure deschise. Am cuprins piețele și în Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020. Micii producători își vor putea desfășura activitatea în continuare. ”

Mai multe articole despre:
adrian oros agricultura