MENIU

Adrian Năstase ironic la adresa protestelor și manifestanților: „Trebuie introdus dreptul la HAOS”

Adrian Năstase ironic la adresa protestelor și manifestanților: „Trebuie introdus dreptul la HAOS”

În timp ce fermierii și transportatorii plâng și își strigă durerea din stradă, Adrian Năstase este ironic și spune că ar trebuie introdus „dreptul la haos” în Constituție, din cauza acestor proteste. Fostul premier a declarat că societatea a suferit o involuție și, din acest motiv, trebuie luate măsuri. 

Declarațiile fostului premier au fost făcute în cadrul unui eveniment de lansare a cărții „Un spectator angajat”.

Uneori am impresia că s-a produs o involuţie pe care destul de puternic o vedem marcată prin ceea ce se întâmplă. Şi mi-aş permite chiar să propun o modificare a Constituţiei la capitolul „drepturi cetăţeneşti” şi anume un nou drept fundamental – „dreptul la haos”, a declarat Adrian Năstase.

În cea de-a noua zi a protestelor, fostul prim-ministru a mărturisit că manifestațiile fermierilor și transportatorilor sunt mai degrabă confuze.

Cred că pentru momentul de acum ar fi o formulă potrivită, pentru că ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne oferă o imagine confuză, dar ea ar trebui cumva reglementată printr-o manieră care să permită fiecăruia să poată să participe la crearea haosului, a adăugat fostul premier al României.

Tot Năstase a comentat inclusiv asupra diviziunii din societate.

„Mi se pare absolut extraordinară această împărţire a societăţii între români și ei. Ei sunt, nu știm ce sunt, de pe o altă planetă, dar întotdeauna, dacă observaţi, în dezbateri sunt românii, pe de o parte, şi ei de cealaltă parte. Nu ştim de ce naţionalitate sunt ei şi nu ştim întotdeauna cum trec o parte dintre ei în români şi o parte din români în noii ei, a mai spus Adrian Năstase.

Mai multe articole despre:
proteste transportatori adrian nastase