MENIU

Adrian Marinescu (medic infecționist), la Realitatea PLUS: „Ar fi nevoie de eșantionare pentru testarea populației”

adrian marinescu

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a vorbit la Realitatea PLUS despre testarea în masa din București, proiect demarat de Primăria Capitalei.

Medicul a mai precizat și faptul că la nivel global nu s-a confirmat încă reinfectarea cu SARS-CoV-2, fiind mai degrabă vorba de forme prelungite ale bolii.

Adrian Marinescu: „Principial toți avem nevoie de testare extinsă. Pentru ca lucrurile să fie clare, ar fi nevoie de eșantionare pe populație, cum e cazul la nivelul marilor capitale. Era loc și de mai bine, dar totuși e bine că se face această testare. Politicile de sănătate publică se realizează și pornind de la asemenea testări. Vorbim de testare serologică, nu de cea genetică. Testele rapide sunt orientative, nu se vor compara niciodată cu cele genetice.

Au fost discuții despre reinfectare, dar nu a existat o dovadă în acest sens. Au fost mai degrabă forme prelungite ale bolii. Înainte de a vorbi de al doilea val, trebuie să înțelegem ce se întâmplă acum cu virusul. În Brazilia, în SUA, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. Nimeni nu poate spune dacă un al doilea val va fi doar în anumite regiuni sau se va resimți doar cu anumite intensități”, a concluzionat medicul infecționist.

Mai multe articole despre:
coronavirusul