MENIU

Adrian Maniu - Alt cântec. Poezia primită la BAC 2017 Română. Cine este autorul poeziei

Adrian Maniu - Alt cântec. Poezia BAC 2017 ROMÂNĂ. Adrian Maniu (n. 6 februarie 1891, București - d. 20 aprilie 1968, București) a fost un scriitor român, poet tradiționalist al epocii interbelice, membru corespondent (din 1933) al Academiei Române. A fost fratele pictoriței Rodica Maniu și cumnatul pictorului Samuel Mutzner, conform Wikipedia. 

Adrian Maniu - Alt cântec. Poezia BAC 2017 ROMÂNĂ. Iată poezia primită la BAC 2017 ROMÂNĂ - profil real

Sufletu meu, nufar pe ape,
Gandu de-acum, val molesit,
Viata-n zadar vrea sa ma-ngroape.
Totu-i sfarsit.

Dragostea mea, apa inceata si verde
Intre namoalele moi,
sufletu meu, albele foi isi pierde,
albele foi ...

Cad inserari, triste,-n tarziu lancezite;
palide zari. Soare ranit
trimite noptii pe nesimtite
somn vestejit

Stelele, vechi luminite de ceara,
doru trecut din pierdut innoiesc,
moarte destine din tine-au sa ceara
jocu firesc.

Sufletu-nfrant – intra ca nufaru-n ape,
Tot mai adanc, in el adancit ;
Totu-i departe, totu-i aproape ... tot
In sfarsit.

S-a născut la București, din părinți de origine ardeleană. Se înscrie la Facultatea de Drept (1910), licențiat al Facultății de Drept din București dar nu profesează niciodată după examenul de licență. Redactor la Chemarea, Universul, Dimineața și Adevărul. A făcut parte din primul colegiu director al revistei Gândirea alături de Lucian Blaga, Cezar Petrescu, Nichifor Crainic. Participă sporadic la cenaclul lui Alexandru Macedonski. Colaborează de-a lungul timpului la revistele "Insula" (1911), "Simbolul" (1911), "Seara" (1913-1914), "Noua revista română" (1914). Debutează ca poet simbolist cu volumul "Figurile de ceară" (1912).

IATĂ SUBIECTE COMPLETE la Română BAC 2017 - real


BACALAUREAT 2017 Subiectele la ROMÂNĂ BAC 2017 vor fi disponibile pe www.realitatea.net după începerea probei la Română. Baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2017 va fi publicat aici în jurul prânzului, când va fi anunțat de EDU.ro.

Accesul candidaților la probele scrise pentru BACALAUREAT 2017 se face în intervalul 7:30-8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor de la proba scrisă BACALAUREAT 2017, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de către asistenți. Toate sălile de examen la BACALAUREAT 2017 trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Ministerul Educației atenționează că este interzis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a solicitat, duminică, la videoconferința cu membrii comisiilor județene, cu președinții centrelor de examen și cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată la sediul MEN, asigurarea condițiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.

În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcție de posibilitățile și dotările spațiilor respective, dar și apa potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât și pentru candidați. De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanență.

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ. Rezultatele, înainte de contestații, se vor afișa pe 5 iulie, iar notele după contestații pe 10 iulie.

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.