MENIU

Adrian Chesnoiu promite investiții pentru irigații și subvenții consistente pentru fermieri în 2022 - Cât e bugetul Agriculturii

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că în anul următor vor fi mai mulți bani pentru fermieri - peste 24 de miliarde de lei. În plus, acesta promite că vor fi reluate și programele de irigații.

„Bani mai mulți pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziție în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, o creștere de aproape 4% față de anul acesta.

Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineață până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie.

Reluăm investițiile pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații. Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune, cât și pentru susținerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigații.

Am prevăzut fondurile necesare și pentru operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani”, a scris Adrian Chesnoiu, joi, pe Facebook.