MENIU

Adrian Câciu, despre tăierea și înghețarea salariilor: „Trimestrul 1 a venit cu încasări mai mici din partea instituțiilor statului”

Adrian Câciu - Ministrul Finanțelor

Adrian Câciu - ministrul Finanțelor a vorbit, joi, despre tăierea sau înghețarea salariilor. Oficialul spune că trimestrul unu a adus încasări mai mici din partea instituțiilor statului, gaura bugetară înregistrată fiind de 4,1 miliarde de lei.

„Trimestrul 1 a venit cu încasări mai mici din partea instituțiilor statului, fiind vorba despre o pierdere care ajunge la peste patru miliarde de lei. Este un trimestru încheiat, care ne arată cum funcționează sectorul veniturilor statului, dar și carențele din economie.

Am stabilit care este nevoia de ajustare a cheltuielilor bugetare și am hotărât că planul social și pachetul economic nu vor fi atinse.

De asemenea, pachetele de investiții și de fonduri europene nu vor fi atinse", a spus Adrian Câciu.

„Am discutat, în ședința coaliției, faptul că până în momentul în care va fi propusă noua lege a salarizării să nu mai existe majorări de sporuri.

Chestiunea taxelor mai mari se află în discuție, fiind vorba despre acele ajustări de facilități. Eu am spus că în 2023 nu vreau să mai avem ajustări de facilități", a mai adăugat ministrul Finanțelor.

Mai multe articole despre:
caciu salarii buget