MENIU

Adolescentă de 17 ani VACCINATĂ din greșeală cu Johnson&Johnson! Acest vaccin poate fi administrat doar celor de peste 18 ani. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

O elevă de 17 ani din Cluj a fost vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson, vaccin neaprobat pentru această vârstă. Tânăra a fost informată că s-a produs o încurcătură și a fost vaccinată cu alt ser decât cele aprobate pentru respectiva grupă de vârstă - Pfizer și Moderna.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că nu se anticipează niciun risc cu privire la starea de sănătate a tinerei. 

Valeriu Gheorghiță a declarat că a vorbit cu directorul DSP Cluj, care i-a confirmat acest incident.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune însă că nu anticipează vreun risc privind starea de sănătate a tinerei. ’’Nu se anticipează niciun risc. Din punct de vedere al profilului biologic, imunologic, la peste 17 ani, respectiv 18 ani, organismul nu este diferit ca reactogenitate şi ca imunogenitate. Cred că principala recomandare este să ne asigurăm că personalul vaccinator cunoaşte foarte bine instrucţiunile şi le şi respect’’, a spus acesta.

Mai multe articole despre:
vaccin coronavirus greseala covid