MENIU

Adolescent din Suedia, acuzat că ar fi ucis două profesoare din școala sa! Viitor curmat: ce riscă tânărul

Suedia

Un licean în vârstă de 18 ani a fost acuzat, miercuri, de uciderea a două profesorare din şcoala sa. Acesta riscă închisoarea pe viaţă pentru dublă crimă comisă, dar se pare că există și o "portiță" care ar permite reducerea pedepsei. Teribilul incident s-a petrecut în luna martie, în oraşul Malmö din Suedia.

Tânărul va fi judecat pentru că le-a ucis pe cele două femei după terminarea orelor de curs, în timpul unui atac în care era înarmat cu ”un cuţit şi un topor”, a precizat procuratura suedeză într-un comunicat de presă, relatează G4Media, care citează AFP.

Avocatul inculpatului susține că adolescentul a recunoscut crimele după ce a fost arestat şi continuă să-și recunoască fapta.

Cât privește cele două victime, ambele profesoare la școala la care învăța băiatul, acestea au murit din cauza rănilor suferite. Victimele aveau 50 de ani.

Aproximativ cincizeci de persoane se aflau în şcoală la momentul atacului, agresorul fiind arestat la scurt timp după ce a comis teribila crimă.

Potrivit avocatului său, tânărul suferea de probleme de sănătate mintală şi s-a gândit, în ziua atacului, că nu va părăsi şcoala în viaţă: ”A vrut să se pună într-o situaţie din care nu există care de întors, pentru a-şi continua propria viaţă”.

Deși adolescentul riscă în mod oficial închisoarea pe viaţă pentru dubla crimă comisă,  justiţia suedeză consideră frecvent vârsta fragedă ca factor de clemenţă, lucru care ar putea schimba situația.

Procesul va începe pe 20 iulie, în orașul suedez Malmö.