MENIU

Adio, pace în Ucraina! Poroșenko le cere arme americanilor

Rîzboi în estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a amintit, în cadrul unei discuţii telefonice purtate miercuri noaptea, vicepreşedintelui american Joe Biden despre armele promise Ucrainei, mulţumindu-i, totodată, pentru susţinerea ţării sale în Consiliul de Securitate al ONU, relatează Ukrinform.

Şeful statului ucrainean i-a mulţumit vicepreşedintelui american pentru susţinerea ţării sale în Consiliul de Securitate al ONU, care a adoptat marţi rezoluţia ce aprobă Acordul de la Minsk, şi i-a amintit de promisiunile privind "suplimentarea fondurilor în vederea consolidării capacităţii de apărare", a anunţat miercuri noaptea biroul de presă al preşedinţiei Ucrainei.

"Petro Poroşenko şi Joe Biden au constatat că regimul încetării focului, instituit în baza Acordului de la Minsk, nu este respectat din cauza continuării focurilor de partea militanţilor (proruşi), în principal în zona (localităţii) Debalţeve", potrivit Mediafax.

"Preşedintele (Poroşenko) a subliniat necesitatea unei acţiuni imediate pentru a opri escaladarea (situaţiei în estul Ucrainei) şi eşecul înţelegerilor de la Minsk", potrivit biroului de presă al preşedinţiei Ucrainei.

La rândul său, vicepreşedintele Biden a dat asigurări în privinţa susţinerii Kievului şi a convenit cu Poroşenko asupra unei coordonări permanente între Ucraina, Statele Unite, Germania şi Franţa în cadrul ONU şi OSCE.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Petro Poroşenko război Ucraina