MENIU

ADIO câini şi pisici! Pepper, ROBOTUL UMAN care îţi ţine companie acasă

Compania japoneză SoftBank Mobile Corp pregateste lansarea pe piaţă a primului robot domestic. Pepper îţi tine de urât, ştie cum să te facă să uiţi de probleme şi te ajută la curăţenie şi în bucătărie.

 Dezvoltat impreuna cu expertii de la Aldebaran Robotics, robotul este capabil sa stea de vorba cu utilizatorul pe baza unor algoritmi speciali dezvoltati de un grup de psihologi – “Emotion recognition software”.

 Astfel ca Pepper se pricepe sa te faca sa uiti de probleme, sa te distreze, bineinteles in functie de starea psihica si fizica in care te afli, relatează GadgetReport.ro

 Mai mult chiar robotul Pepper recita, canta, danseaza si chiar spune bancuri, atent selectate de pe internet. Asta pe langa faptul ca te ajuta in bucatarie sau la curatenie.

 Pepper are doua brate care genereaza miscari aproape umane, iar ochii acestuia sunt capabili sa reproduca diverse expresii, la fel ca cei ai oamenilor, spun expertii.

 “Pentru prima data in istoria omenirii, am realizat un robot care are inima, emotii”, a declarat Masayoshi Son, chief executive la Softbank, potrivit BBC.

 Cum se comportă robotul Papper vedeti in clipurile video de pe GadgetReport.ro