MENIU

Adio, afaceri. Topul județelor cu cele mai puține firme înființate în 2015

<p>Insolvența persoanelor fizice</p>

Economia locală nu poate funcționa în lipsa unor antreprenori care să își asume riscuri și să dezvolte afaceri de la zero.

În unele județe din România însă, numărul curajoșilor care fac pasul către înființarea unei firme se apropie de zero.

Motivele sunt multiple: spaima de barierele birocratice, accesul greu la finanțare, impredictibilitatea sistemului fiscal și acțiunile în forță al inspectorilor ANAF.

Județul cu cele mai puține afaceri nou deschise în 2015 este Tulcea - 141 firme noi în primele două luni ale anului. Pe locul doi se află Covasna, cu 143 firme. Urmează Mehedinți, Teleorman și Ialomița.

Cele mai multe noi businessuri deschise în 2015 sunt în București - 3.157, Cluj - 966 și Timiș - 757 firme noi.

Românii nu mai vor să fie patroni

Afaceri aproape de zero

Tulcea- 141

Covasna - 143

Mehedinți - 157

Teleorman -171

Ialomița - 171

Harghita -172

Președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Henri Malosse, aflat în vizită în România, a arătat recent principalele cauze care împiedică investițiile în țara noastră: "Un șarpe care își mușcă coada: prea multe bariere administrative, prea multă corupție!"

În discuția pe care a purtat-o cu Victor Ponta, primul-ministru al României, președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Henri Malosse, a vorbit despre România și piedicile în calea investitorilor.

"Un șarpe care își mușcă coada: prea multe bariere administrative, prea multă corupție!", a dezvăluit oficialul european în conferința de presă organizată astăzi la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București.