MENIU

Adevărul despre snopurile de spanac din pieţe. Ce conţin, de fapt. Mai cumperi?

În topul alimentelor de sezon, spanacul este pe locul 1! Asta datorită proprietăţilor lui extraordinar de nutritive, dar şi datorită faptului că primăvară este singurul anotimp în care îl găsim proaspăt.

Spanacul este, de asemenea, o legumă cu proprietăţi curative, fiind considerat un produs medicinal, care contribuie la ameliorarea afecţiunilor precum hipertensiune, anemie, acnee, dar şi avitaminoză.

Ai un job care presupune ore în şir de stat în faţă computerului? Atunci trebuie să consumi mai mult spanac, asta pentru că acesta conţine beta caroten şi luteină, care protejează ochii de eventualele probleme care ar putea apărea.

Te confrunţi cu hipertensiunea arterială? Încă un motiv pentru care trebuie să măreşti consumul de spanac! Cu un conţinut ridicat de potasiu, dar scăzut de sodiu, reprezintă o metodă naturală excelentă pentru tratarea hipertensiunii!

Suferi de gastrită, ori chiar de ulcer? Ai grijă ca spanacul să nu lipsească din dieta ta, întrucât acesta are proprietatea de a proteja membrana stomacului, fiind aliatul perfect în lupta cu problemele aparatului digestiv!

Dacă suferi de anemie trebuie să apelezi tot la spanac, 100 de grame de spanac având un conţinut de 3-4 mg de fier. De asemenea, conţine şi: vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, calciu, fosfor, zinc, sodiu, albumina şi acid oxalic.

Spanacul este extrem de bun atunci când ţinem cură de slăbire, acesta având doar 20 de kcal/100 de grame.

În ceea ce priveşte metoda de preparare aleasă, avem o mulţime de posibilităţi precum: clasica mâncare de spanac, pe care o poţi servi cu un ou ochi, supă crema de spanac, lasagna cu spanac gătit, smoothie ori chiar salată de spanac crud.

Mai multe articole despre:
spanac snop spanac spanac verde