MENIU

Adevărul despre post și împărtășanie. Ce spune părintele Necula

Preotul Constantin Necula a vorbit într-un interviu despre importanța postului și a împărtășaniei. Părintele spune că este o perioadă în care ar trebui să fim mai buni. „ Dar e greu să trăiești frumos doar în preajma sărbătorilor dacă nu ai făcut din bunătate mod de viață, sărbătoare de fiecare zi”, a spus acesta.

Preotul Constantin Necula a explicat de ce sunt importante Postul și Împărtășania și în ce fel ne pregătesc ele pentru sărbătoare.

„Ele creionează o hartă a descoperirii Sărbătorii. Sunt busola care indică direcția Betleemului, de exemplu, în cazul Crăciunului. Oferă scara de valori care se restartează pentru a vedea, simți și trăi Sărbătoarea. A posti înseamnă a te așeza pe Cale, asemeni unui Mag inteligent, care face din Hristos Steaua parcursului său duhovnicesc. A te împărtăși, a gusta din Trupul și Sângele lui Hristos înseamnă a trăi, a refuza moartea ca stăpână”, a declarat preotul pentru tribuna.ro.

Cât despre cum ar trebui să fie oamenii în perioada sărbătorilor, părintele spune că „oamenii au drept obiectiv continuu să fie buni, mereu mai buni”.

„Dar nu în sensul eficienței de management ori marketing cultural, către care ne îndeamnă reclamele și ploaia de evenimente condensate în jurul Sărbătorii. Dar e greu să trăiești frumos doar în preajma sărbătorilor dacă nu ai făcut din bunătate mod de viață, sărbătoare de fiecare zi. A fi altfel înseamnă a fi mai discret, mai atent la fragilitatea aproapelui și mai dispus să descoperi celuilalt că nu este izolat de greutățile zilei. Dar asta zi de zi, de unde și greutatea fidelizării lui a fi altfel...”, a explicat Constantin Necula.

Mai multe articole despre:
post