MENIU

Adevărul despre „lăcomia” bancherilor din România. Ce salarii încasează șefii de bănci

Doar doi bancheri din România, premianți în UE!

Doar doi șefi de bănci din România au intrat în grupul select al celor 5.000 de bancheri plătiți cu minim 1 milion de euro pe an, potrivit unui studiu realizat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Numărul bancherilor din Uniunea Europeană care au câştigat în 2017 peste un milion de euro a crescut la aproape 5.000, chiar dacă au fost introduse limite cu privire la bonusurile ce pot fi plătite angajaţilor din sectorul financiar, arată studiul citat.

Deși PSD vorbește despre „lăcomia" bancherilor din România, datele privind remunerarea șefilor din băncile românești arată un tablou diferit.

În timp ce România nu are mai mult de doi manageri de bănci în grupul celor care primesc anual venituri de minim 1 milion de euro, țările din jurul nostru sunt mult mai generoase cu bancherii lor, potrivit Realitatea Financiară.

Aproape trei sferturi dintre bancherii milionari din UE lucrau în 2017 în Marea Britanie (3.567 de bancheri, în creştere cu 380 faţă de 2016). Urmează Germania (390 de bancheri), Italia (201 de bancheri), Franţa (233 de bancheri) şi Spania (161 de bancheri).

În Ungaria sunt 4 bancheri cu venituri anuale de peste un milion euro, în Polonia sunt 9 „milionari", iar în Lituania sunt 5. Doar în Croația, bancherii sunt mai săraci decât la noi, cu un singur manager de bancă milionar.

Cât câștigă CEL MAI BINE PLĂTIT BANCHER din România: VEZI AICI

Dragnea, enervat pe bănci: N-ar fi interesat ca băncile să sprijine economia, nu bârfa?


Mai multe articole despre:
bănci taxa pe lacomie oug 114